Ma doare ca nu reusesc sa-mi iubesc aproapele

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ma doare ca nu reusesc sa-mi iubesc aproapele

Nu am dragoste pentru aproapele. Că departe de a mă hotărî să-mi pun, potrivit Evangheliei, sufletul pentru binele aproapelui, eu nu jertfesc măcar cinstea, fericirea şi liniştea mea spre binele aproapelui.

Dacă l-aş fi iubit, potrivit poruncii Evangheliei, ca pe mine însumi, atunci nenorocirea lui m-ar durea şi pe mine, iar fericirea lui m-ar umple de bucurie, pe câtă vreme pe mine, care ascult cu mai multă curiozitate povestirile privitoare la nenorocirile aproapelui, nu mă interesează sau, ceea ce e o crimă şi mai mare, parcă găsesc o plăcere în toate acestea.

Eu, pe deasupra, nu acopăr cu dragoste faptele cele rele ale fratelui meu, ci le răspândesc.

Văzându-i bunătatea, cinstea şi fericirea lui, nu mă înveselesc, ca şi cum ar fi ale mele proprii, ci, ca şi orice lucru străin de mine, nu trezesc în sufletul meu nici un simţământ de bucurie, ci, dimpotrivă, stârnesc în inima mea un fel de invidie sau dispreţ.

(Părintele Arsenie Boca, Lupta duhovniceasca cu lumea, trupul şi diavolul, ediție revizuită, Editura Agaton, Făgăraș, 2009, p. 67)

Categoria: Articole

Cautare:

Ma doare ca nu reusesc sa-mi iubesc aproapele

Vizualizari: 254

Id: 8434

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.