Mai exista Cineva

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Mai exista Cineva

E uimitor, dar, dacă omul se retrage în rugăciune şi totodată se înfrânează de la mâncare, de la somn şi de la legătura cu oamenii, dacă nu îngăduie în mintea lui gânduri deşarte, iar în inima lui simţăminte pătimaşe, foarte curând descoperă că în lume, în afară de el şi de ceilalţi oameni, mai există Cineva. Şi acest Cineva aşteaptă răbdător să vadă dacă ne îndreptăm spre El atenţia, în alergătura noastră nesfârşită prin această viaţă. Şi aşteaptă răbdător, pentru că Dumnezeu niciodată nu impune nimic. Iar dacă omul se roagă în continuare corect (aici trebuie în mod obligatoriu să subliniez – corect, adică nu după bunul plac, ci sub îndrumarea unui duhovnic iscusit) înaintea ochilor lui duhovniceşti ies la iveală scene şi tablouri uimitoare.

(Arhimandritul Tihon Şevkunov, Nesfinţii Sfinţi şi alte povestiri, Editura Egumeniţa, 2013, p. 101-102)

Categoria: Articole

Cautare:

Mai exista Cineva

Vizualizari: 250

Id: 20560

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.