Mai mare minune este propovaduirea cuvantului, decat rugaciunea

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Mai mare minune este propovaduirea cuvantului, decat rugaciunea

Mai mare minune este propovăduirea cuvântului, decât rugăciunea. Adică, a ajuta cu cuvântul de învăţătură, a întoarce pe păcătos la pocăinţă, mai mult decât a învia morţii. Pentru că prin înviere învie trupul şi moare din nou, iar prin pocăinţă învie sufletul care vieţuieşte în veci. Să cunoşti încă şi din lucruri ce se grăieşte cu adevărat. A înviat Dumnezeu pe Lazăr trupeşte, apoi ce-a făcut Lazăr? Despre aceasta a tăcut Sfânta Scriptură. A înviat Dumnezeu sufletul lui Pavel. Şi ce a făcut sufletul lui Pavel? A făcut fapte multe cu învăţăturile sale. (Sfântul Grigorie Sinaitul)

(Cuvinte de la Sfinții Părinți, Editura Episcopiei Romanului, 1997, p. 14)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Mai mare minune este propovaduirea cuvantului, decat rugaciunea

Vizualizari: 385

Id: 16057

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.