Maica Domnului – femeia prin excelenta

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Maica Domnului – femeia prin excelenta

Fiinţa care-L naşte pe Hristos nu este o femeie oarecare, ci este femeia prin excelenţă, care a fost binecuvântată de Dumnezeu cu o demnitate neînchi­puită. Iar Iisus nu este fiul dreptului Iosif, ci numai al Mariei, zămislit fiind „de la Duhul Sfânt” (Matei 1, 20). Legătura aceasta între zămislirea feciorelnică şi opera de răscumpărare a neamului omenesc a fost sur­prinsă şi în versetele în care se spune că „ea va naşte Fiu” (Matei 1, 20) şi că „El va mântui pe poporul Său de păcate” (Matei 1, 21).

O asemenea mărturie este unică în istorie, pentru că numai prin Hristos s-a dat poporului drept credincios Împărăţia lui Dumnezeu, care „este Împărăţie veşnică"; El este Cel căruia „toate stăpâniile îi vor sluji (...) şi pe El îl vor asculta”, cum arată prorocul Daniel.

(Calinic Botoșăneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, Maica Domnului în lumina Sfintei Scripturi și a Sfintei Tradiții – O sinteză pentru omul grăbit, Editura Pars Pro Toto, Iași, 2014, p. 62)

Categoria: Articole

Cautare:

Maica Domnului – femeia prin excelenta

Vizualizari: 269

Id: 7002

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.