Mania cea buna

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Mania cea buna

Mânia este o poftă de răzbunare și poate să fie rea și bună. Mânia bună este, când faci cuvenita izbândă, ca să îndrepți greșeala sau să păzești dreptatea. Și această mânie care este îndreptățită, nu numai că nu este păcat, dar și plată ai. Dar mai cu seamă, ai păcat atunci când ești dregător și ai datorie mare, să pedepsești greșalele, și nu să te mânii, precum zice dumnezeiescul Gură de Aur în Cuvântul al XI-lea, la Matei: „Cine nu se mânie cu pricină, după lege greșește, căci răzbunarea nesocotită, seamănă greșeli, hrănește nepăsarea și îndeamnă la rău, nu numai pe cei răi, dar și pe cei buni”. Mânia bună este când vei vedea pe cineva să greșească cu defăimarea sfintei Legi, și mâniindu-te asupra lui, să-l pedepsești; când lucrează sărbătoarea, să-l mustri; când își bate joc de Biserica Domnului, să-l bați, cum a făcut și însuși Stăpânul când a bătut cu biciul pe cei ce vindeau în biserică și altele ca acestea.

(Monahul Agapie Criteanu, Mântuirea păcătoșilor, Editura Egumenița, 2009, p. 98)

Categoria: Articole

Cautare:

Mania cea buna

Vizualizari: 530

Id: 17163

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.