Manifestarea dependentei in relatia de cuplu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Manifestarea dependentei in relatia de cuplu

Dependența în relația de cuplu este concetrarea permanentă a gândurilor asupra omului „iubit” și dependența de acel om. Dependența condiționează în mare măsură starea emoțională și fizică a omului, capacitatea lui de muncă și relațiile cu ceilalți oameni - adică, în esență, toată viața omului dependent este condiționată de ea, și ea influențează viața într-un mod care este departe de a fi optim, făcându-l pe om mai degrabă nefericit decât fericit. Or, nefiind pe deplin fericit singur, omul își leagă nădejdea fericirii tocmai de această relație! El speră că toate suferințele lui sufletești, neîncrederea în sine, toate complexele lui vor fi vindecare de dragoste - și la început i se părea, poate, că așa s-a și întâmplat, dar senzația aceasta nu a ținut mult timp. Au început conflictele, neînțelegerile, nemulțumirea de obiectul „dragostei” și de sine însuși. Fără să își dea seama, omul suferă și mai mult decât suferea în singurătate, iar de așteptat îl așteaptă inevitabila despărțire și o nouă mare durere.

De ce se întâmplă așa cu un anumit om, istoria repetându-se la fiecare nouă relație?

Se întâmplă așa pentru că în etapa dată a vieții sale omul respectiv este dependent.

(Dmitrii Semenik, Dragostea adevărată : taina dragostei înainte și după căsătorie, Traducere de Adrian Tănăsescu-Vlas, Editura Sophia, 2012, pp. 22-23)

Categoria: Articole

Cautare:

Manifestarea dependentei in relatia de cuplu

Vizualizari: 416

Id: 4615

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.