Mantuirea

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Mantuirea

Puteți să vă mântuiți oriunde. Mântuirea nu depinde atât de locul unde vă aflaţi şi de condiţiile exterioare, cât de dispoziţia interioară. Dacă există credinţă adevărată, dacă nu aveţi pe suflet păcate ce vă despart de Dumnezeu şi vă sting râvna pentru cele sfinte, aşa cum apa stinge focul, dacă legătura dumneavoastră cu sfânta Biserică este statornică şi profundă şi dacă vă împliniţi toate îndatoririle creştineşti, atunci vă aflaţi pe drumul spre mântuire. Vă mai rămâne să vă rugaţi şi să vă menţineţi pe poziţia pe care vă aflaţi, amintindu-vă mereu de Dumnezeu şi de moarte şi având duhul umilit, inima înfrântă şi smerită.

Cu o asemenea stare sufletească, puteţi să vă mântuiţi şi în mănăstire şi în afara ei. În general, condiţiile de mântuire sunt mai bune în mănăstire. Dar dacă sunt mai bune sau nu pentru dumneavoastră, lucrul acesta îl poate spune altcineva, nu eu. Domnul este lângă dumneavoastră. Pe toţi îi iubeşte şi vrea ca ei să se mântuiască. Aşa că nu vă va trece rugăciunile cu vederea. Numai să vă rugaţi cu smerenie şi cu multă atenţie.

(Ne vorbește Sfântul Teofan Zăvorâtul – Scrisori, traducere de Daniela Filioreanu, Editura Egumenița, pp. 26-27)

Categoria: Articole

Cautare:

Mantuirea

Vizualizari: 282

Id: 22330

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.