Mantuirea celui bogat!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Mantuirea celui bogat!

Mântuirea este cu putinţă şi în bogăţie, şi în sărăcie. Sărăcia în sine nu mântuieşte, dar poţi avea milioane, cu inima la Domnul, şi să te mântuieşti. De exemplu Filaret cel Milostiv avea o avere enormă, dar prin aceasta şi-a dobândit Împărăţia Cerească ajutând celor săraci şi în nevoi. Avraam a fost şi el foarte bogat: bogăţia lui în acele timpuri consta in mulţime de turme, însă aceasta nu l-a împiedicat să se mântuiască. E cu putinţă să te lipeşti de bani şi în sărăcie şi să te pierzi. Spre exemplu, stătea odată un cerşetor în drum şi răbda frigul şi foamea, numai să agonisească nişte bănuţi. A câştigat vreo patruzeci-cincizeci de ruble şi a murit. Şi a mers sufletul lui în iad, pentru că şi l-a lipit de bani şi nu de Dumnezeu.

(Sfântul Varsanufie de la Optina, Filocalia de la Optina, Editura Egumeniţa, Galaţi, 2009, p. 41)

Categoria: Articole

Cautare:

Mantuirea celui bogat!

Vizualizari: 453

Id: 23226

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.