Mantuirea este foarte simpla, acum n-ai nimic de facut decat sa rezisti ispitelor

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Mantuirea este foarte simpla, acum n-ai nimic de facut decat sa rezisti ispitelor

În zilele noastre, care sunt efectiv roadele unei iubiri autentice, cum şi-ar dori un tânăr?

Observăm că totul s-a schimbat în societate, de aceea mântuirea la ora actuală este foarte simplă, întrucât timpurile acestea au fost foarte râvnite de primii creştini şi de nevoitorii din istoria noastră creştină, pentru că mântuirea este foarte simplă, acum n-ai nimic de făcut decât să rezişti ispitelor. Nici nu trebuie neapărat să faci ceva anume: să iţi dai viaţa pentru Hristos, să îţi treacă trupul pe roată, să te întindă ca să te târască cu caii, să te lege de copaci pentru chinuri, să te sfârtece. Nu, acum este un singur lucru de făcut: să nu înnebunim văzând câte se întâmplă în societatea noastră şi în lume. Dacă ne păstrăm normali prin Sfânta Liturghie, rugăciune, lucrarea binelui, mântuirea este foarte simplă. De ce? Pentru că rezistenţa este foarte greu de realizat. Rezistenţa este complicată. Fata ta nu poate fi stăpânită pentru că absolut toate fetele din bloc seara fac prăpăd pe stradă şi atunci zice şi ea: „Mă duc şi eu”, iar tu nu ştii cum să-i mai explici: rezistenţa este o problemă.

(Părintele Nicolae Tănase, Soțul ideal, soția ideală, Editura Anastasis, Sibiu, 2011, p. 77)

Categoria: Articole

Cautare:

Mantuirea este foarte simpla, acum n-ai nimic de facut decat sa rezisti ispitelor

Vizualizari: 318

Id: 15129

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.