Mantuirea se dobandeste prin voia omului

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Mantuirea se dobandeste prin voia omului

Deci mântuirea se capătă prin voia omului şi se respinge prin ea. Cel ce se apropie cu părere de rău pentru păcatele sale de Sfântul Trup şi Sânge, se mântuieşte, iar cel ce se apropie cu nepăsare sau dispreţ, se osândeşte.

Dacă e un lucru spre folosul omului, care ajută pe om să devină mai om şi chiar pe tine te ajută la aceasta, adică vă ajută să vă mântuiţi, el e o sarcina pentru fiecare. Căci mântuirea este şi unica grijă a lui Dumnezeu pentru noi.

Nu se mântuieşte omul punându-şi nădejdea în cele ale lumii. Nu prin câştigarea lor se mântuieşte, ci prin dispreţuirea lor. Aceasta se va vedea la ieşirea sufletului din trup, când va lăsa toate ale lumii şi când de se arată că s-a legat prea mult de lume şi mai puţin de Dumnezeu, nu se va mântui.

(Alexandru Prelipcean, Spiritualitate creștină și rigoare științifică: notele de subsol ale filocaliei românești, II, Editura Doxologia, 2013, p. 37)

Categoria: Articole

Cautare:

Mantuirea se dobandeste prin voia omului

Vizualizari: 305

Id: 16471

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.