Mantuitorul Hristos Lumina cea adevarata

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Mantuitorul Hristos Lumina cea adevarata

Ce este lumina sufletului?

Lumina sufletului este o realitate care nu se poate defini pentru cineva care n-o are. Așa cum lumina fizică nu poate fi arătată cuiva care n-are posibilitatea de cunoaștere a luminii, tot așa nici lumina sufletului nu poate fi cunoscută. Dar, în orice caz, e vorba de seninătate în primul rând, o seninătate lăuntrică, o bucurie, care e un fel de învăluire, așa cum învăluiește lumina. Lumina, când se revarsă, le învăluiește pe toate. Așa și seninătatea, bucuria, le învăluiește pe toate. Se spune că: Poruncile Tale sunt lumină pe pământ. Poruncile lui Dumnezeu, care reglementează, cumva, viața, sunt o lumină. Știm cu toții că Mântuitorul Hristos e Lumina cea adevărată: Tu ești Lumina cea adevărată, Care sfințești pe tot omul ce vine în lume. Mărirea lui Dumnezeu pe Muntele Taborului s-a arătat în lumină. Ei, toate lucrurile acestea sunt abstracțiuni pentru cineva care n-are el însuși o experiență a luminii.

(Părintele Teofil Părăian, Învierea lui Hristos, înnoirea vieții noastre, Editura Doxologia, Iași, 2013, pp. 60-61)

Categoria: Articole

Cautare:

Mantuitorul Hristos Lumina cea adevarata

Vizualizari: 425

Id: 17362

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.