Maria Magdalena ‒ aleasa pentru a primi vestea Invierii

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Maria Magdalena ‒ aleasa pentru a primi vestea Invierii

Hristos a sfințit toate căile posibile de a ajunge la El și nu a făcut diferență între cei feciorelnici și cei care au venit la El după o viață păcătoasă. De multe ori chiar îi laudă pe cei din urmă. Din acest punct de vedere, este interesant că, după Înviere, Hristos S-a arătat întâi nu feciorelnicului Ioan, ucenicului Său iubit, nu Maicii Domnului, ci S-a arătat unei foste prostituate: Mariei Magdalena (Marcu 16, 9). Despre această femeie din Magdala, Proloagele mărturisesc cu simplitate că „ea este cea dintâi vestitoare a Învierii și cel dintâi martor al deplinei noastre mântuiri prin Înviere” (Proloagele, volumul al II-lea, Editura Mitropoliei Olteniei, 1991, p. 923). Dumnezeu, Care Și-a ales mai înainte o Marie Fecioară pentru Nașterea Sa, acum Și-a ales o Marie fostă prostituată spre binevestirea Învierii Sale din morți. Cumva, această desfrânată convertită s-a făcut pentru noi „născătoare a veștii Învierii”. Apostolii înșiși, care s-au făcut mai târziu lumină a lumii, aveau inima împietrită în fața veștii Învierii, numind-o pe Maria nebună și calomniatoare (Luca 24, 11). Inima unei prostituate convertite însă a fost mai aproape de Dumnezeu. Și asta pentru că bucuria Învierii trebuia vestită nu unui neam de feciorelnici, ci tocmai acelui „neam viclean și desfrânat” (Matei 16, 4), pe care îl mustră și pentru care moare Hristos. (Ierodiacon Savatie Baștovoi, În căutarea aproapelui pierdut, Editura Marineasa, Timișoara, 2002, pp. 15-16)

Categoria: Articole

Cautare:

Maria Magdalena ‒ aleasa pentru a primi vestea Invierii

Vizualizari: 412

Id: 4239

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.