„Marturisesc un botez spre iertarea pacatelor”

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

„Marturisesc un botez spre iertarea pacatelor”

Apa spală. Ce spală apa? Ea spală transpiraţia şi praful de pe piele. Acele mici particule de impurităţi pe care corpul le secretă transpirând, apa le spală. Şi orice particulă nesemnificativă de praf din această lume ce se aşază pe piele, apa o poate îndepărta. Iudeii îşi spălau în mod constant pielea cu apă. Dar apa nu a putut niciodată să se atingă de necurăţenia sufletului lor.

Apa nu e decât un simbol. Spălarea fizică este un simbol al spălării spirituale. Un simbol poate spăla un alt simbol, însă nu realitatea. Apa poate spăla suprafaţa exterioară a omului, însă nu şi faţa sa interioară. Şi această faţă interioară este icoana lui Dumnezeu în om - sufletul viu cu realitatea duhovnicească din el. De aceea numai Dumnezeu, prin puterea Sfântului Duh, poate îndepărta necurăţia duhovnicească a omului.

Botezul creştin presupune purificarea totală. Acest botez este uşa prin care oamenii intră în Biserica lui Hristos. Ei nu intră de două sau de trei ori, ci o singură dată. Adică, există un singur botez.

(Sfântul Nicolae Velimirovici, Credinţa poporului lui Dumnezeu, tradusă din limba engleză de Diana Potlog, Editura Apologeticum, 2006, p. 44)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

„Marturisesc un botez spre iertarea pacatelor”

Vizualizari: 432

Id: 11859

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.