Medicamentul nemuririi

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Medicamentul nemuririi

Sfânta Împărtășanie este bună pentru că este medicamentul nemuriri. Dar dacă organismul nu o primește, în sensul că nu este pregătit în această direcție, dacă starea lui nu este potrivită, în loc să-i facă bine, îi va face rău. Nu poate cineva să se împărtășească și să-și continue viața ca și cum nu s-ar fi împărtășit și să cugete plin de sine: „Eu m-am împărtășit, eu mă cuminec des!”. Este o satisfacție egoistă și plăcută sieși. Folosul Sfintei Împărtășanii va apărea pe parcursul întregii vieți. Sfânta Împărtășanie te va ajuta să fii mai smerit, mai spășit, să-ți vezi neputințele. Te va ajuta să crezi mai mult în Hristos, să vezi cât de zadarnică este lumea, cât de deșarte sunt toate lucrurile care ne leagă de ea, care ne robesc. Te va ajuta să nădăjduiești în Hristos, să-L iubești.

(Arhim. Simeon Kraiopoulos, Adame, unde ești?, Editura Bizantină, p. 142)

Categoria: Articole

Cautare:

Medicamentul nemuririi

Vizualizari: 446

Id: 17113

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.