Memoria in inchisoare

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Memoria in inchisoare

Știi ce memorii vin în închisoare?... Îţi vin cele citite şi uitate din Sfinţii Părinţi, îmi veneau toate. Nu am avut ambiţia să-mi refac nişte cursuri teoretice de cunoştinţe, adică să păstrez în memorie nişte lucruri intelectuale, numai aşa ca să fie înmagazinate; dar acolo, tot ce am înmagazinat afară, căpăta un profil spiritual, cu înţeles nou; că toate acelea erau pentru viaţă nicidecum să le păstrez amorţite în memorie. Acolo am înţeles de ce am citit atâta de mult afară. Pentru că toate lucrurile erau vitale. Nu-l citisem pe Sf. Maxim numai ca să ştiu că în capitolul cutare, vorbeşte de cutare şi cutare... El le-a scris şi pentru mine, ca să-mi folosească vieţii. Rostul lor era să mă hrănească acum, mai ales că nu ştiam dacă mai ies de acolo. Când nu eşti sigur că mai scapi cu viaţă, trebuie ca toate să le referi la tine şi la eternitate. Asta a fost marea regăsire a mea. Că după ce am ieşit de acolo, iară le-am luat formal ca să spun aşa.

(Dinu Cruga, Izvoare Duhovnicești, Arhiepiscopia Ortodoxă Română, Alba Iulia, 1998, p. 48)

Categoria: Articole

Cautare:

Memoria in inchisoare

Vizualizari: 415

Id: 23711

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.