Minciuna de capatai din lume

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Minciuna de capatai din lume

În ce stă minciuna de căpătâi? În a tăgădui pe Dumnezeu-Omul, pe Hristos, în a spune că Iisus nu-i Dumnezeu, că nu-i Mesia, adică Hristos, că nu-i Mântuitor - iar aceasta e tocmai lucrarea Antihristului.

Principalul mincinos din lume este diavolul și, cu el, Antihristul. „Trebuie știut că oricine, prin orice mijloc ar face aceasta, tăgăduiește că Iisus este Dumnezeu, Mesia și Mântuitor, omul acela e un mincinos”. Aceasta este minciuna de căpătâi din lume; toate celelalte minciuni ori se trag din aceasta, ori sunt pe cale să se tragă.

Orice învățătură, orice idee, orice gândire care nu recunoaște că Iisus este Dumnezeu și Mântuitor, Dumnezeu întrupat, Dumnezeu-Om își trage obârșia de la Antihrist, este „antihristică”. Astfel de persoane, astfel de învățături, astfel de idei există chiar încă de la venirea lui Hristos pe lume. De aceea Ioan Teologul, învățător al tainelor, spune despre Antihrist că „acum este chiar (deja) în lume”. Orice om, orice idee din lume care neagă Biserica lui Hristos este de la Antihrist - fondatorul a toată ideologia anticreștină -, este Anti-Hrist, direct sau indirect. (Sfântul Iustin Popovici)

(Ieromonah Benedict Stancu, Părinții Bisericii despre sfâșitul lumii: antologie, Editura Sophia, București, 2009, pp. 73-74)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Minciuna de capatai din lume

Vizualizari: 245

Id: 17349

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.