Mintea sa lucreze necontenit rugaciunea

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Mintea sa lucreze necontenit rugaciunea

În lupta pentru smerenie, în unele dăţi, diavolul se amestecă cu mintea omului. Cât mintea este în rugăciune, nu se poate amesteca, stă departe...; dar el pândeşte momentul când mintea-i goală, n-are lucrare. Atunci diavolul dă năvală şi atacă în direcţia unde-i mai slab omul. Şi, de exemplu, face aşa: îţi spune că eşti mai bun decât cutare...

Odată, când căutam să-mi plâng păcatele, diavolul mi-a spus: „Ce tot te smereşti atâta? Eu îţi ştiu păcatele tale, dar eşti puţin mai bun decât cei răi...” N-a zis: „ca cei buni”, pentru că ştia că nu o să-l cred... Atunci a fost o lovitură grea pentru mine. Aceste ispite vin când cauţi să-ţi aduni mintea; dacă eu zic rugăciune şi mintea se duce şi-n biserică şi iese şi pe afară şi mai încolo, atunci diavolul începe a mă lupta cu multe ispite trupeşti. Atunci viaţa lăuntrică nu o mai poţi observa, pentru că-i întuneric.

(Părintele Proclu Nicău, Lupta pentru smerenie și pocăință, Editura Agaton, Făgăraș, 2010, p. 8)

Categoria: Articole

Cautare:

Mintea sa lucreze necontenit rugaciunea

Vizualizari: 318

Id: 6505

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.