Minunea care a ținut mai mult de trei zile

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe

Vă invităm să vizionati un scurt documentar video despre Icoana Maicii Domnului aflată in Catedrala Mitropolitană din Iași.

Minunea care a ținut mai mult de trei zile

Se afirmă adesea că toate religiile sunt bune, că toate credinţele creştine sunt bune, afirmaţia este total gratuită. Dumnezeu este Unul. Dumnezeu a lăsat o linie de lumină a învăţăturii. Dumnezeu este Unul şi chiar omul este unicat în univers şi în istorie, că nu seamănă doi oameni în istorie unul cu altul. Nici gemenii nu seamănă. Dacă seamănă fizic, sub aspect spiritual nu seamănă. Deci, dacă toate acestea sunt, credinţa nu poate fi decât una şi Dumnezeu nu poate fi adulat decât într-un singur fel şi numit într-un anumit fel. Când în loc de Dumnezeu spunem Allah, nu spunem acelaşi lucru! Şi, când în loc de Dumnezeu, spunem Buddha, nu spunem acelaşi lucru cu Hristos, pentru că toţi, absolut toţi întemeietorii religiilor au murit, au intrat în pământ şi acolo au rămas. Numai Întemeietorul nostru, al religiei creştine, care este Fiul lui Dumnezeu întrupat din Sfânta Fecioară Maria în chip şi Fiul lui Dumnezeu mai înainte de veci, întrupat în veci, născut din Tatăl fără mamă, întrupat în Mamă fără tată, numai acesta a intrat în mormânt şi după trei zile a ieşit singur din mormânt. Nu se poate compara cu persoane care, prin metode specifice de control neurovegetativ, reuşesc să stea într-un mormânt 2-3 săptămâni și după aceea se dă pământul la o parte şi acesta „revine la viaţă”. Credem că se întâmplă acest lucru. Dar acela nu iese singur din mormânt! Acela trebuie scos din mormânt. Iisus Hristos, Mântuitorul nostru, a ieşit singur din Mormânt prin puterea dumnezeiască şi nu a ieşit dându-se piatra la o parte, ci piatra a rămas sigilată şi El a ieşit prin piatră şi apoi, după ce s-a verificat pecetea, piatra a fost dată la o parte de un înger! Acesta este Mânuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, care Și-a vărsat Sângele pentru noi! În Acesta credem! Avem foarte multe scăpări, dar avem o credinţă dreaptă, la care, dacă adăugăm faptele noastre bune şi conlucrarea cu harul sfinţitor, cele trei condiţii ale mântuirii, atunci ajungem acolo unde Dumnezeu ne-a promis. (Părintele Nicolae Tănase, Soțul ideal, soția ideală, Editura Anastasis, Sibiu, 2011, pp. 180-181)

Categoria: Articole

Cautare:

Minunea care a ținut mai mult de trei zile

Vizualizari: 450

Id: 3973

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe
Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.