Minunile infricosatoare din vremea Parusiei

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Minunile infricosatoare din vremea Parusiei

Apoi (n.b. Domnul nostru Iisus Hristos) vorbește despre minuni înfricoșătoare.

Care sunt aceste minuni?

„Îndată după necazul acelor zile, spune El, soarele se va întuneca.”

Despre necazul căror zile vorbește?

Despre necazul zilelor din timpul lui Antihrist și al profeților mincinoși. Va fi atunci necaz mare, pentru că vor fi mulți înșelători. Dar zilele acestea nu vor ține multă vreme. Dacă războiul iudaic s-a scurtat pentru cei aleși, cu mult mai mult încercarea aceasta se va scurta tot pentru cei aleși. De aceea n-a spus: „După necazul”, ci: „îndată după necazul acelor zile soarele se va întuneca”; că toate se vor petrece cam în același timp. Profeții mincinoși și hristoșii mincinoși vor veni și vor tulbura lumea; dar îndată va veni și Hristos, și nu mică tulburare va cuprinde lumea.

Dar cum va veni?

Însăși natura se va schimba: „Soarele se va întuneca”; nu va dispărea, dar lumina lui va fi biruită de lumina venirii Domnului.

„Stelele vor cădea”.

Căci ce nevoie va mai fi de ele, când nu va mai fi noapte?

„Și puterile cerurilor se vor clătina”.

Și pe bună dreptate, când văd că se face o atât de mare schimbare! Dacă puterile cerurilor s-au cutremurat și s-au minunat atâta când s-au făcut stelele - că atunci când „s-au făcut stelele, spune Dumnezeu, M-au lăudat cu glas mare toți îngerii” -, cu mult mai mult (o vor face) văzând că toată natura se schimbă, că oamenii dau socoteală, că toată lumea stă înaintea înfricoșătorului scaun de judecată, că toți oamenii de la Adam și până la venirea Domnului dau răspuns de cele ce au făcut. Cum dar să nu se cutremure, cum să nu se clatine? (Sfântul Ioan Gură de Aur).

(Ieromonah Benedict Stancu, Părinții Bisericii despre sfâșitul lumii: antologie, Editura Sophia, București, 20098, pp. 49-50)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Minunile infricosatoare din vremea Parusiei

Vizualizari: 387

Id: 18451

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.