MOASTE

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe

Vă invităm să vizionati un scurt documentar video despre Icoana Maicii Domnului aflată in Catedrala Mitropolitană din Iași.

MOASTE


MOASTELE


1357. -Sfintele moaste sunt ramasite trupesti corpuri mai mult sau mai putin neputrezite sau numai oase goale ale sfintilor, prin care Dumnezeu se proslaveste, iar credinciosii se folosesc de minunile harului revarsat spre ele, caci trupurile lor este Biserica Duhului Sfant (I Cor. 3,16-17; 6,19, 20), vrednic de cinste si cat traieste si dupa moarte, ca niste facatoare de minuni (II Tim. 2, 21; Ps. 33, 20) asa cum a fost a lui Iosif (Fac. 50, 1-14; Exod. 13, 19), a lui Elisei (IV Regi 13, 20-21; 19, 11-12). Sinodul al saptelea ecumenic cateriseste si afuriseste pe mirenii care se dovedesc ca defaima moastele sfintilor, care stau la temelia vietii bisericesti (VI ec. 51; VII ec. 7; Cart. 83; Ant,5;V. Biserica).


1358. -”Multimea paganilor adusera lemne si vreascuri, mai ales iudeii facura aceasta bucuros, dupa cum le este obiceiul… Focul a luat forma unei balti ca o panza umflata de vant in jurul trupului lui Policarp… si am simtit un miros placut ca de fum de tamaie sau alte pretioase miresme… Paganii s-au straduit ca nici ramasitele trupului lui sa nu le putem lua, ca multi crestini au dorit sa faca aceasta si sa aiba sfantul lui trup (moaste)… Dupa aceea am dobandit osemintele lui, care sunt mai de pret decat pietrele scumpe si mai cinstite deal aurul. Domnul ne va ajuta ca sa ne adunam, dupa putinta ca in jurul lor, sa praznuim ziua nasterii lui ca mucenic cu veselie si cu bucurie intru aducerea aminte de cei care lupta au savarsit”… Martirul Sf. Policarp 23 februarie, cap. XIII-XVIII; Eusebie de Cezareea Ist. Bis. III, 36. “.. Am vazut sub altar sufletele celor ce fusesera junghiati pentru marturisirea Cuvantului lui Dumnezeu si ziceau: Pana cand Stapan Tu, care esti sfant si adevarat, zabovesti si sa judeci si sa razbuni sangele nostru… ? (Apoc. 6, 9-11; 2,13; Sirah 48, 14-15; 49, 11).

Categoria: Pravila Bisericeasca

Cautare:

MOASTE

Vizualizari: 946

Id: 693

Imagine:

Cele mai vizualizate articole din categorie
Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe
Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.