MONAHUL STEFAN SIHASTRUL - Manastirea Sfantul Sava-Betleem :: Pateric romanesc

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

MONAHUL STEFAN SIHASTRUL - Manastirea Sfantul Sava-Betleem :: Pateric romanesc


MONAHUL STEFAN SIHASTRUL -
Manastirea Sfantul Sava-Betleem


(+ 1939)


Parintele Stefan era din Dobrogea. In tinerete s-a nevoit la Manastirea Cocos, iar in anul 1920 s-a dus la Mormantul Domnului si a ramas la Manastirea Sfantul Sava.


Acolo s-a ostenit mult si a petrecut sub ascultare 20 de ani, pana s-a mutat din viata aceasta. Ani de zile a fost portar, apoi bucatar, apoi iconom. Toata ziua lucra in tacere, cu rugaciunea lui Iisus in inima si in mintea sa. Spuneau parintii care l-au cunoscut ca sase ani de zile n-a iesit niciodata in afara de zidurile manastirii.


La batranete, cand il cuprindea dorul de tara, se urca la turnul manastirii, cale de 1 km, unde poposeau pelerinii. Dupa ce vorbea cu inchinatorii romani, ii saruta pe frunte, se intorcea la chilie si isi continua rugaciunea.


In vara anului 1939, parintele Stefan, imbolnavindu-se, a primit Preacuratele Taine, apoi si-a dat sufletul in mainile Domnului.


 

Categoria: Pateric romanesc

Cautare:

MONAHUL STEFAN SIHASTRUL - Manastirea Sfantul Sava-Betleem :: Pateric romanesc

Vizualizari: 716

Id: 1205

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.