Muzica care place si lui Hristos

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Muzica care place si lui Hristos

Muzica este indisolubil legată de persoana celui care o compune şi o cântă. Cel care are o viaţă obscenă, mizeră, cel ghidat de sentimente josnice, nu recunoaşte în viaţa lui nevoia prezenţei lui Dumnezeu, nu e animat de sentimente şi de gânduri creştineşti, nu poate compune şi nu poate dărui o muzică deplină. Aici e capcana în care cad iubitorii de muzică de calitate, şi este destul de ascunsă. Căci avem enorm de multă muzică ce pare a fi frumoasă, este ascultată de milioane de fani şi ne încântă la maxim urechea. Dar ne înşelăm amarnic! Să luăm un exemplu. Queen. O muzică ce atinge perfecţiunea. O muzică aleasă şi care mulţumeşte spirite alese, dar rămâne totuşi o muzică lipsită de suflet şi care nu va intra în veşnicie tocmai pentru că sufletul şi veşnicia lipsesc din cel ce a compus-o şi a cântat-o! Nu e destul să-mi placă mie. Nu e destul să placă altor câteva milioane de oameni. Pare greu de acceptat, dar trebuie să placă şi sufletului meu, dar mai ales lui Hristos! (…) Şi acum cel mai greu de digerat etalon… O muzică este bună doar dacă îmi permite să mă pot ruga după ce o ascult! (…) Ascultă muzica ce-ţi place! Aşa te invită să faci lumea de azi. Să fie ca lumea! Dar fugi de imoralitate, de incultură şi de lipsa de sens şi de valoare. Şi vei asculta o muzică care te ridică acolo unde nu va mai fi muzică, ci liniştea veşnică plină de bucurie şi de iubire.

(Părintele Paulin de la Putna, Iubire, spovedanie şi libertate, Editura Egumeniţa, 2008, pp.152-153)

Categoria: Articole

Cautare:

Muzica care place si lui Hristos

Vizualizari: 284

Id: 4340

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.