Ne mandrim ca am scapat de ispita?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ne mandrim ca am scapat de ispita?

- Dar dacă ne ridicăm, nu ne mândrim că suntem în picioare?

- Nu te mândri! Mândria vine, dar nu înseamnă că trebuie să stăm în cloacă, să stăm în adânc, aşa, îngropaţi în patimi, pentru că dacă mă ridic vine mândria. Mă ridic şi poate că nu vine, şi, dacă vine, o alung: „Iartă-mă, Doamne!” Îţi mai arde şi de mândrie după ce ai scăpat, cum ar fi, de la înec? Numai atât spui: „Doamne, îţi mulţumesc că am scăpat!” Nu spui: „Doamne, am scăpat cu puterea mea!” Dar ce, îţi mai arde de mândrie? Nu prea vine mândria, dar, dacă vine, o alungi, lupta începe mai departe. Nu trebuie să oprim faptele bune că vine mândria. Căci, dacă te mândreşti, pierzi tot! Că zic: „Ia uite, domnule, ce, eu să pierd toate faptele bune că vine mândria? Ia să nu mă mai mândresc eu!” Este o mare pacoste. Te sluţeşte. Este cea mai nesuferită patimă de pe faţa lumii acesteia, de origine drăcească, căci, cine se mândreşte şi se făleşte cu mândria, are o asemănare aproape totală cu dracii. (Părintele Arsenie Papacioc)

(Ne vorbește Părintele Arsenie, ed. a 2-a, vol. 3, Editura Mănăstirea Sihăstria, 2010, pp. 133-134)

Categoria: Articole

Cautare:

Ne mandrim ca am scapat de ispita?

Vizualizari: 277

Id: 6413

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.