Necazurile nu sunt cauza si nici conditie necesara a mantuirii

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Necazurile nu sunt cauza si nici conditie necesara a mantuirii

Important este să nu cumva să credem că suferinţele vieţii sunt trimise de Dumnezeu omului ca să se mântuiască. Adică ele nu sunt cauza şi nici condiţia necesară a mântuirii, ci scenariul şi decorul pe care ni le-am creat, bazându-ne pe ceea ce „ne-a dat lumea.” Asumându-ne acum cu rugăciune, binecuvântare şi iertare, toate durerile trecute, descoperim că am putea învăţa să renunţăm la motoraşul care ne-a învârtit viaţa până acum: plăcerea şi satisfacţia de a face ca noi. Câtă durere şi suferinţă nu vin doar din împotrivirea la voia şi iubirea lui Dumnezeu? Durerea este rezultatul acestei împotriviri şi ea se transformă în mângâiere de îndată ce o acceptăm ca prag şi poartă de intrare pe Cale. DA, e greu, dar numai dacă privim din afară şi nu acceptăm să facem ce ni se cere ca să vedem dacă e adevărat!

(Monahia Siluana Vlad, Gânduri din încredinţare, Editura Doxologia 2012, pp 31-32)

Categoria: Articole

Cautare:

Necazurile nu sunt cauza si nici conditie necesara a mantuirii

Vizualizari: 508

Id: 22739

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.