Nestiutele crime ale omenirii

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Nestiutele crime ale omenirii

Altă durere pe care o veți avea voi mamelor, taților, sunt copii lepădați. Acesta este un păcat strigător la cer. Este uciderea la mijloc. Nu este cu nimic mai ușoară. Ascultați toți cu luare aminte: sângele cere răzbunare. Nu vei avea noroc nici cu ceilalți copii, ci numai plâns și jale. Răzbunarea sângelui vărsat se face fără milă: ori îți ia Dumnezeu și pe ceilalți copii, ori vor cere ei însăși capul mamei.

Mare ispitire pățesc mamele care fac așa, care au ucis copii. Iar dacă vrei să scapi, tu și ceilalți copii pe care i-ai făcut, trebuie să pui în loc tot atâți copii ai altor femei sărace și să-i botezi (iar dacă nu, a-i și botezați și gata) și să îngrijesti de dânșii ca de copii tăi. Iar toate necazurile pe care le vei avea în această veme, fie pentru ei, fie de la ei, să le rabzi pe toate, nădăjduind în mila lui Dumnezeu, că îți va ierta păcatul, că prin răbdare ispășești păcatul. Iar milostenia, cu osteaneală, biruie înaintea judecății.

(Ieromonah Arsenie Boca, Ridicarea căsătoriei la înălțimea de taină, Editura Agaton, Făgăraș, 2009, p. 56)

Categoria: Articole

Cautare:

Nestiutele crime ale omenirii

Vizualizari: 410

Id: 19104

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.