Nevoia puternica de castig robeste sufletul

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Nevoia puternica de castig robeste sufletul

Întrucât celui ce a căzut în iubirea de câştig îi este greu să iasă din această patimă (unul ca acesta se face... nu voi zice de neîndreptat, însă anevoie de îndreptat), trebuie să facem totul ca să nu fim prinşi în capcană de acest rău. Fiindcă este mai uşor să fugi de robie decât, odată robit, să-ţi câştigi libertatea.

Dragostea puternică de câştig, care îndrăzneşte orice fară să cunoască saţul, sileşte sufletul robit de ea să meargă până la marginea răutăţilor. De aceea, s-o alungăm de la noi, mai ales la început, fiindcă, de va precumpăni, se va face de nebiruit. (Cuviosul Isidor Pilusiotul)

(Cum să biruim iubirea de arginți, Editura Sophia, București, 2013, p. 106)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Nevoia puternica de castig robeste sufletul

Vizualizari: 392

Id: 9668

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.