Nevointa in lume

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Nevointa in lume

Povestitu-s-a despre avva Netra, ucenicul lui avva Siluan, ca și când ședea în chilia sa în muntele Sinai, cu măsură se ocârmuia pe sineși după trebuința trupului. Iar când s-a făcut episcop la Faran, mai mult se strâmtora pe sineși spre viața cea aspră. Și i-a zis lui ucenicul său: avvo, când eram în pustie, nu te nevoiai așa. Și i-a răspuns bătrânul: acolo era pustie și liniște și sărăcie și voiam să chivernisesc trupul, ca să nu mă îmbolnăvesc și să caut cele ce nu aveam. Iar aici este lume și pricepere și de mă voi și îmbolnăvi aici, este cine să mă sprijinească, ca să nu pierd călugăria.

(Patericul, ediția a IV-a rev., Editura Reîntregirea, Alba-Iulia, 2004, pp. 169-170)

Categoria: Articole

Cautare:

Nevointa in lume

Vizualizari: 515

Id: 8148

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.