Nimeni nu poate trai fara sa faca pacat, dar toti pot duce crucea pacatelor

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Nimeni nu poate trai fara sa faca pacat, dar toti pot duce crucea pacatelor

Ştiu un cuvânt rostit de un stareţ rus (un Bătrân sfânt), unul dintre ultimii Bătrâni ai Optinei. I-a spus cuiva care venise să-L vadă: „Nimeni nu poate trăi fără să facă păcat, puţini ştiu cum să se pocăiască astfel încât păcatele lor să fie albe ca lâna, dar există un lucru pe care cu toţii îl putem face. Atunci când nu putem nici să ne ferim de păcat, nici să ne pocăim cu adevărat, putem măcar purta crucea păcatului, să o purtăm cu răbdare, cu durere şi agonia ei; nu crucea lui Hristos, nu crucea uceniciei adevărate, ci crucea tâlharului care a fost răstignit lângă El. Oare tâlharul nu a zis tovăraşului său care-L batjocorea pe Domnul: „Noi păcătuim aceasta fiindcă am făcut fărădelegi. El pătimeşte fără să aibă nici o vină?” Şi lui, care a acceptat pedeapsa, durerea, agonia, urmările cuvenite ale răului pe care-l săvârşise, cu faptul că este un astfel de om, i-a spus Hristos: Astăzi vei fi cu Mine în rai..."

(Mitropolitul Antonie de Suroj, Mai aproape de Hristos, Spovedanie şi iertare, Editura Doxologia, Iaşi, 2014, pp. 105-106)

Categoria: Articole

Cautare:

Nimeni nu poate trai fara sa faca pacat, dar toti pot duce crucea pacatelor

Vizualizari: 292

Id: 14117

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.