Nu este prea plictisitoare viata unui credincios?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Nu este prea plictisitoare viata unui credincios?

Da. Viaţa unui necredincios, adică viaţa unuia care nu are credinţă, dacă s-ar angaja în cele ale credinţei, e plictisitoare. Adică, dacă ar veni cineva la mănăstire şi ar sta în condiţiile pe care le am eu, sigur că s-ar plictisi acolo. Dar eu nu mă plictisesc, pentru că ştiu ce am de făcut şi ştiu de ce fac ceea ce fac. Aşa că viaţa unui credincios adevărat nu e plictisitoare, e odihnitoare; e o viaţă de lumină, o viaţă de odihnă sufletească. În schimb, viaţa unui necredincios care s-ar angaja la aceste lucruri de credincios, el, ca necredincios, într-adevăr, ar fi o viaţă plictisitoare. (Arhimandrit Teofil Părăian)

(Duhovnici români în dialog cu tinerii, Editura Bizantină, București, p. 100)

Categoria: Articole

Cautare:

Nu este prea plictisitoare viata unui credincios?

Vizualizari: 374

Id: 5048

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.