Nu ne putem cunoaste altfel decat in relatie cu aproapele

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Nu ne putem cunoaste altfel decat in relatie cu aproapele

Nu ne putem cunoaște altfel decât în relație cu aproapele, primind de la el mustrări și reproșuri, ca un leac pentru rănile noastre sufletești și mustrându-ne pentru nerăbdare pe noi înșine, nu pe el, iar lui, dimpotrivă, mulțumindu-i, pentru că prin el ne-am cunoscut neputința noastră sufletească, prin grija lui Dumnezeu. Și, având liniște, cu harul lui Dumnezeu, să vă temeți a fi atras de această părere de sine, ca să nu suferiți mai mult: căci vrăjmașii nu dorm și se tem numai de smerenie. (Cuviosul Macarie, Vol. 1, p. 223)

Îmi scrii că îți este greu când vezi că ceilalți sunt nedrepți cu tine și nu poți gândi că tu ești vinovată, iar acest lucru îți tulbură liniștea. Păi, tocmai acest lucru îți arată că încă ești departe de ceea ce ne-a poruncit Domnul: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă vatamă și vă prigonesc (Matei 5, 44). (Cuviosul Macarie, 24, Vol. 1, p. 456)

(Filocalia de la Optina, Vol II, Editura Egumenița, pp. 184-185)

Categoria: Articole

Cautare:

Nu ne putem cunoaste altfel decat in relatie cu aproapele

Vizualizari: 367

Id: 24009

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.