Nu orice dorinta buna vine in inima omului de la Dumnezeu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Nu orice dorinta buna vine in inima omului de la Dumnezeu

Să nu socoteşti că pornirea ta spre liniştire este de la Domnul. Sfântul Isaac Sirul spune în cel de-al 30-lea Cuvânt al său: nu orice dorinţă bună vine în inima omului de la Dumnezeu, ci numai ceea ce-i va fi spre folos; ceva asemănător poate veni şi de la diavol, numai nu ceea ce ne foloseşte, pentru că acesta le pune pe toate sau înainte de vreme şi nu după puterile noastre, sau prin înălţarea minţii şi prin îngâmfare. (Sfântul Cuvios Ambrozie de la Optina)

(Filocalia de la Optina, traducere de Cristea Florentina, Editura Egumenița, Galați, 2009, p. 17)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Nu orice dorinta buna vine in inima omului de la Dumnezeu

Vizualizari: 402

Id: 15457

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.