Nu te increde in amagiri!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Nu te increde in amagiri!

Am citit toate scrierile tale şi îţi spun că, mişcările pe care le socoteşti a fi de la har, noi nu le considerăm astfel. Părintele Ambrozie şi noi toţi n-am întâlnit asemenea exemple la Sfinţii Părinţi şi la toţi bineplăcuţii lui Dumnezeu. Bine ar fi dacă le-ai înţelege şi tu ca fiind amăgiri şi ai înţelege că Dumnezeu nu s-ar mânia pe tine, chiar dacă acestea ar fi de la har, iar tu le-ai nesocoti şi le-ai refuza. Pentru că asta ai fi făcut-o din frică să nu te înşeli, ştiind bine că nu se cade a ne încrede în noi înşine, ci să zicem precum Avva Dorotei: „Anatema ţie şi judecăţii tale, că ceea ce ştii, de la diavolul ştii”. Din toată inima doresc să urmeze în tine o schimbare, şi anume conştiinţa că nu eşti vrednică de asemenea lucruri. (Sfântul Ilarion de la Optina, Filocalia de la Optina, Editura Egumeniţa, Galați, 2009, p. 28)
Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Nu te increde in amagiri!

Vizualizari: 425

Id: 4020

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.