Nu te lasa pacalit! Ia aminte!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Nu te lasa pacalit! Ia aminte!

Avva Isac spune că, atunci când simțim lucrarea specială a harului, aruncă o privire aspră în jur, ca nu cumva să ți se întindă vreo cursă. În acest ceas poți să fii atacat cu viclenie de vreo patimă și în special de cugetarea la cele înalte, de extaz sau de admirația față de tine însuți. Dacă ți se întâmplă ceva asemănător, adu-ți aminte de toate păcatele vieții tale de dinainte, cele pentru care te mustră conștiința și pentru care nu se cade să ai admirație. Și, prin amintirea păcatelor tale, îngroapă-ți gândurile trufașe, așa cum acoperim cu pământ o flacără mică, înainte să izbucnească incediul cel mare. Îngâmfarea, în orice formă s-ar arăta, este urmată de multe rele. Domnul să ne mântuiască de toate acestea!

(Sfântul Teofan Zăvorâtul, Călăuzire către viața duhovnicească, Traducere de Preot Victor Manolache, editura Egumenița, p. 25)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Nu te lasa pacalit! Ia aminte!

Vizualizari: 475

Id: 19072

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.