Nu va framantati cu problema alegerii intre casatorie si celibat

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Nu va framantati cu problema alegerii intre casatorie si celibat

Se întâmplă să  ajungă omul  la o vârstă înaintată și încă să mai oscileze între căsătorie și celibat. Atunci, satana lansează asupra lui cel mai greu atac: îi pune în suflet frica de celibat. Plin de spaimă, omul începe să-și caute soție/soț, să-i roage și pe alții să-i caute, aceștia să râdă de el, iar el să ajungă în pragul bolii sufletești. De aceea, vă spun din nou: nu vă frământați cu problema alegerii între căsătorie și celibat. În loc să vă agitați cu acest lucru, îndreptați-vă întreaga strădanie pentru a-L iubi pe Hristos din tot sufletul și, la momentul potrivit, El vă va da răspunsul ce se potrivește sufletului vostru și pe care îl veți accepta fără silă și mâhnire, ci în liniște și cu mulțumire. Așa veți rezolva această problemă și veți păși pe drumul potrivit, lăudând pe Dumnezeu.

(Părintele Porfirie, Antologie de sfaturi și îndrumări, Traducere de Prof. Drd. Sorina Munteanu, Editura Bunavestire, Bacău, p. 111)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Nu va framantati cu problema alegerii intre casatorie si celibat

Vizualizari: 426

Id: 19070

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.