Numai silitorii vor intra intru Imparatia cerului!...

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Numai silitorii vor intra intru Imparatia cerului!...

Odată a venit o femeie care se mărturisise la bătrânul şi i-a zis:

- Părinte Paisie, nu am făcut canonul care mi l-aţi dat la spovedanie. Ce să fac?

- Soră, ori Raiul, ori iadul! Alege una din două! Fără să-ţi faci canonul de la spovedanie, de ce mai veniţi la mine? Duceţi-vă la preotul din sat, spuneţi-i păcatele care mi le-aţi spus mie la mărturisire şi faceţi ce vă va spune el, că numai silitorii vor intra întru Împărăţia cerului!...

Spun unii din ucenicii Părintelui Paisie că veneau săptămânal la spovedanie, cum este rânduiala Mănăstirii Sihăstria, şi îi ziceau:

- Părinte Paisie, iar am greşit şi n-am împlinit canonul dat la ultima spovedanie, că voi pune început bun şi nu voi mai păcătui cu limba, cu gândurile, cu auzul şi cu ochii…

- Ce faci, frate, cu mărturisirea? răspundea bătrânul cu glas apăsat. Dacă te îmbraci cu o haină curată şi te duci între oameni şi nu bagi de seamă că te-ai atins de ceva murdar, cum poţi să te mai duci între ei, că toţi fug şi râd de tine. Dar în faţa Domnului cum te vei duce, ştiind că “nimic necurat nu intră în împărăţia cerurilor?” Ia aminte ce faci, că ziua de mâine nu-i dată nimănui!

(Arhimandrit Ioanichie Bălan, Părintele Paisie Duhovnicul, Editura Trinitas, 1993, pp. 105-106)

Categoria: Articole

Cautare:

Numai silitorii vor intra intru Imparatia cerului!...

Vizualizari: 374

Id: 18630

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.