Nunta din Cana

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Nunta din Cana

Vreau să vă atrag atenţia iată asu­pra unui lucru: Hristos a venit la o nuntă săracă. Oamenii s-au adunat într-un sătuc, intr-un cătun oarecare, flămânzi de bucurie - nu de băutură, bineînţeles, ci de prietenie, de lumină, de căldură, de tandreţe - şi a început sărăcăciosul ospăţ de ţară. Pesemne că după un foarte scurt răstimp pu­ţinul care fusese pregătit a fost mân­cat şi vinul pus deoparte a fost băut. Şi atunci, Maica Domnului Ii atrage atentia Dumnezeiescului său Fiu asupra faptului că vinul a fost deja băut. Ce a vrut să spună ea prin asta? Nu cumva Îi spune Fiului său: „Fă ceva ca să mai poată bea şi să se îmbete până când vor cădea sub laviţe" - nu cum­va asta vroia ea? Nu; ea vedea, bine­înţeles, că inimile lor tânjeau atât de mult după bucurie, după fericire, du­pă simţământul acela care te face să uiţi de toate greutăţile lumii, de tot ce apasă şi împovărează; că inimile lor erau încă pline de dorinţa de a rămâne în împărăţia acestei iubiri a mirelui şi miresei, de a contempla cereasca vizi­une a tandreţii.

(Mitropolitul Antonie de Suroj, Taina Iubirii, Editura Sophia, 2009,  p. 105)

Categoria: Articole

Cautare:

Nunta din Cana

Vizualizari: 500

Id: 24160

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.