O inima care se curateste in permanenta...

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

O inima care se curateste in permanenta...

Ce înseamnă inimă curată? Cum ne putem da seama dacă avem inimă curată? Foarte mulţi spun „din inimă fac asta”, dar...

Inimă curată are cel care se duce şi şi-o curăţă. Adică, nene, faceţi efortul de mai mergeţi la spovedit din când în când, că jumătate dintre întrebări le puteaţi spune acolo liniştiţi, mai ales cele particulare - alea se spun chiar la spovedit.

Mergeţi şi spovediţi-vă sănătos, căutaţi preoţi dispuşi să vă ofere timpul lor. Eu însumi sunt un trădător la capitolul acesta, că nu mai am timp. De atâta vorbit, nu mai am vreme să vorbesc, ştiţi? Dar căutaţi duhovnici care să stea de voi şi care să asculte lucrurile care vă trec prin suflet. Sigur, prima dată mai zdravăn, că după aceea se mai aşază lucrurile.

O inimă curată este o inimă care se curăţeşte în permanenţă şi care se oglindeşte din când în când. Cum ne uităm în fiecare dimineaţă în oglindă când plecăm de acasă, ca să fie părul bine pus, să nu fie vreo şuviţă sau să fie o şuviţă, tot aşa trebuie să facem şi în ceea ce priveşte viaţa noastră duhovnicească - din când în când, câte un control, dacă nu în oglinda din fată, măcar în retrovizoare.

(Preot Constantin Necula, Creștinism de vacanță, Editura Agnos, 2011, p. 65)

Categoria: Articole

Cautare:

O inima care se curateste in permanenta...

Vizualizari: 391

Id: 22903

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.