Oamenii bogati si oamenii saraci

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe

Vă invităm să vizionati un scurt documentar video despre Icoana Maicii Domnului aflată in Catedrala Mitropolitană din Iași.

Oamenii bogati si oamenii saraci

Să ne imaginăm societatea omenească în ceea ce privește oamenii bogați și oamenii sărăci. Oamenii bogați au datoria să ofere din avutul lor și celor sărăci și bolnavi, în incapacitate de muncă; și fac acest lucru la întâmplare, pentru că cei neajutorați cer, întind mâna, strigă. Dar statul se îngrijește în mod deosebit de lipsurile unei părți din societate, care se află în nevoi și pe care o aude cerând. Putem gândi că lucrurile sunt asemănătoare în legătura dintre Dumnezeu și oameni. Cei foarte bogați în fața lui Dumnezeu sunt Sfinții. Din sfințenia lor se hrănește tot păcătosul, dacă întinde mâinile și se roagă sfinților. Dar Dumnezeu, Tatăl nostru cel Ceresc, în lucrarea Sa de mântuire, îi are în vedere, în mod deosebit, pe acești „neajutorați”, pe cei păcătoși. Rămâne să audă strigătul: „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul!”. Înlătură trândăvia și adaugă nevoință peste nevoință și vei reuși! Dai voință și vei lua putere, ne spune Dumnezeu. „Îndrăzniți, Eu am biruit lumea (păcatul)”, zice Domnul.

(Ierodiacon Cleopa Paraschiv, Rugăciunea lui Iisus pentru începători - dialog cu Părintele Arhimandrit Mina Dobzeu, Editura Panaghia, Suceava 2003, p. 25)

Categoria: Articole

Cautare:

Oamenii bogati si oamenii saraci

Vizualizari: 519

Id: 17729

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe
Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.