Oare am inaintat putin?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Oare am inaintat putin?

Ne îndeamnă Ava Dorotei, ucenic al Sfântului Ioan Scărarul, spunându-ne că „suntem datori să ne cercetăm nu numai în fiecare zi, ci și în fiecare an și lună și săptămână și să zicem: În prima săptămână, eram împovărat cu această patimă. Oare cum sunt acum?” De asemenea, să se cerceteze toți în fiecare zi pe ei înșiși, întrebându-se: Oare am înaintat puțin sau ne aflăm în aceleași, sau am căzut și mai rău? Avem datoria să ne cercetăm zilnic, pentru modul în care ne-am petrecut ziua și noaptea, dacă am avut sau nu râvnă la rugăciune, la priveghere, la citirile dumnezeiești și totodată să ne sârguim să ne pocăim și să ne îndreptăm pe noi înșine, având convingerea că pocăința permanentă duce la micșorarea răutăților, adică a patimilor.

(Preot Ioan C. Teșu, Teologia necazurilor, Editura Christiana, p. 116)

Categoria: Articole

Cautare:

Oare am inaintat putin?

Vizualizari: 419

Id: 16027

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.