Omul e gravitatie si ascensiune

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Omul e gravitatie si ascensiune

Omul este singura făptură verticală din Univers. Este o făptură bidimensională. A fost creat din ţărână şi suflare de viaţă, materie şi spirit. Latura pământească din om este supusă gravitaţiei şi atrasă în jos. Cealaltă jumătate, jumătatea cerească, cea creată de suflarea lui Dumnezeu, este supusă atracţiei spre cer, ca şi flăcările. Este o atracţie tot atât de intensă ca şi gravitaţia. Nu poţi să i te sustragi. Orice fiinţă umană, oricât de josnică şi pervertită ar fi, este supusă atracţiei în sus, spre cer. Ea aspiră să se înalţe, să urce, să progreseze. Setea de a urca fără încetare mai sus nu poate fi niciodată astâmpărată. Omul nu se poate sustrage niciodată dorinţei sale de ascensiune, de avansare, aşa cum nu poate sustrage corpul său material de sub acţiunea gravitaţiei. Dacă încălcăm această lege a ascensiunii, distrugem fiinţa umană. O ucidem. O stingem aşa cum stingem o flacără, împiedicând-o să se înalţe.

(Virgil Gheorghiu, Ochiul American, Editura Agaton, pp. 16-17)

Categoria: Articole

Cautare:

Omul e gravitatie si ascensiune

Vizualizari: 258

Id: 19895

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.