Omul necasatorit observa viata dinafara

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Omul necasatorit observa viata dinafara

Doar în căsătorie ființele umane se cunosc reciproc deplin – miracolul simțirii, al atingerii, al vederii personalității celuilalt – iar acest fapt este la fel de minunat și de unic ca și cunoașterea tainică a lui Dumnezeu. Din acest motiv, omul necăsătorit plutește deasupra vieții, o observă dinafară; doar în căsătorie plonjează în viață, intră în viață prin personalitatea celuilalt. Această desfătare în adevărata cunoaștere și în adevărata viață ne dă un sentiment de împlinire și de satisfacție care ne face mai bogați și mai înțelepți.

(John Meyendorff, Căsătoria - perspectiva ortodoxă, Editura Renașterea și Patmos, p. 112)

Categoria: Articole

Cautare:

Omul necasatorit observa viata dinafara

Vizualizari: 222

Id: 13694

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.