Omul nu poate uri pe Dumnezeu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Omul nu poate uri pe Dumnezeu

Dintotdeauna am simţit în mine parcă două firi: una care iubeşte şi iartă şi alta care urăşte pe Dumnezeu. Cum să le împac?

Ei, cealaltă este un drac, pentru că nu ­ mai diavolul urăşte pe Dumnezeu. E glasul vrăjmaşului care ne ispiteşte, să nu dăm prea multă atenţie. Noi nu putem urî pe Dumnezeu, ce-a făcut El ca să-L urâm? A murit pentru noi, ne-a dă­ruit toată dragostea Lui... Nu, omul nu poate urî pe Dumnezeu. Nu găsim nici o pricină pentru care să-L urâm. Aşa că toate gândurile astea vin de la vrăjma­şul, sunt gânduri de hulă pe care ni le insuflă duhurile necurate. Nu le atrageţi atenţia. Nu faceţi din asta o preocupare şi o obsesie şi o să scăpaţi de ele. Când ne vin astfel de gânduri, să cântăm: Domnul este întărirea mea şi scăparea mea şi izbăvitorul meu.

(Ieromonah Savatie Baștovoi, A iubi înseamnă a ierta, ediția a doua, Editura Cathisma, București, 2006, p. 108)

Categoria: Articole

Cautare:

Omul nu poate uri pe Dumnezeu

Vizualizari: 436

Id: 13447

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.