Omul smerit este iubit de Dumnezeu si de semenii sai

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Omul smerit este iubit de Dumnezeu si de semenii sai

Cel smerit este iubit de toți și prin aceasta se vădește în el ceva deosebit, vrednic de iubire. Sfântul Isaac Sirul spune: „Nimeni nu îl urăște pe cel smerit, nu îl vatămă prin cuvânt, nu-l disprețuiește; toți îl iubesc, pentru că și Dumnezeu îl iubește." El pe toți îi iubește și toți îl iubesc pe el.

Toți pretutindenea îl caută, oriunde se apropie este întâmpinat și cinstit ca un înger de lumină. Numai oamenii câștigați de satana îl disprețuiesc pe cel smerit, căci smerenia dumnezeiască este potrivnică drăceștii lor înțelegeri despre lume.

(Arhimandrit Serafim Alexiev, Viaţa duhovnicească a creştinului ortodox, traducere din limba bulgară de Valentin-Petre Lică, Editura Predania, Bucureşti, 2010, p. 205)

Categoria: Articole

Cautare:

Omul smerit este iubit de Dumnezeu si de semenii sai

Vizualizari: 379

Id: 7498

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.