Oprirea de la Sfanta impartasanie nu e spre mahnire

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Oprirea de la Sfanta impartasanie nu e spre mahnire

Şi, de vei fi oprit de duhovnic de la Sfânta Împărtăşanie, să nu te mâhneşti căci aceasta este spre binele tău duhovnicesc, spre mântuirea sufletului tău. Păcatul opritor de la Sfânta Împărtăşanie te-a slăbit sufleteşte încât eşti în primejdia de a cădea din nou în el; de aceea, prin oprirea de la Sfânta şi dumnezeiasca împărtăşanie te faci mai râvnitor în lupta cu păcatul pe care trebuie să o ducem, cum scrie Sfântul Apostol Pavel „până la sânge” (Evr. 12,4), adică muceniceşte, înfruntând orice primejdie sau greutate; această măsură, oprirea de la Sfânta Împărtăşanie, face parte din pedagogia Bisericii; ea porneşte din experienţa milenară a Bisericii cunoscută şi trăită de Sfinţii Părinţi, purtători de Dumnezeu.

(Î.P.S. Pimen Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, Povățuiri pentru spovedanie, Editura Arhiepiscopiei Sucevei si Rădăuţilor, Suceava, 2002, p. 67)

Categoria: Articole

Cautare:

Oprirea de la Sfanta impartasanie nu e spre mahnire

Vizualizari: 435

Id: 15807

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.