Oricat ar fi de mare osteneala, s-o induram cu veselie

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Oricat ar fi de mare osteneala, s-o induram cu veselie

Să nu vă întristaţi, pentru că îndurăm toate acestea pentru Domnul care ne-a iubit - după cum zice Apostolul. Oricât ar fi de mare osteneala, s-o îndurăm cu veselie; pentru că din această osteneală răsare pentru noi bucuria veşnică şi desfătarea fără de sfârşit. Să ne sârguim mai cu deadinsul, să ne îndemnăm unul pe altul la mai mari nevoinţe şi să ne silim la această povară mucenicească a obştei. Să nu ne temem de nimic şi să nu ne întoarcem înapoi, ca să ne pierdem şi trupeşte şi sufleteşte, ca acela care, ieşind din iezer, a intrat în baie şi a pierdut cununa, de care s-au învrednicit ceilalţi treizeci şi nouă. 

(Sfântul Teodor Studitul, Cuvântări duhovnicești, Editura Episcopia Alba Iulia, Alba Iulia, 1994, p. 27)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Oricat ar fi de mare osteneala, s-o induram cu veselie

Vizualizari: 460

Id: 14801

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.