Orice act de mijlocire este un act de jertfa

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Orice act de mijlocire este un act de jertfa

Când ne gândim la viaţa şi la moartea lui Hristos, ne dăm seama cu durere de groaznica insensibilitate şi indiferenţă cu care participăm la ceea ce vedem la El: gestul desăvârşitei Lui mijlociri, actul prin care El a făcut pasul ce L-a adus chiar la inima tragediei umane; actul prin care El a devenit omul prin care Cartea lui Iov vorbeşte în capitolul 9, că El S-a pus între Dumnezeu şi cel pe care Dumnezeu îl judecă, pentru a-i aduce împreună, Cel care este egal amândurora şi prin urmare îi poate aduce împreună în propriul Său Sine, dar şi cu preţul jertfei, căci orice act de mijlocire este un act de jertfă.

(Mitropolitul Antonie de Suroj, Făcând din viaţă rugăciune, Editura Sofia, p. 48-49)

Categoria: Articole

Cautare:

Orice act de mijlocire este un act de jertfa

Vizualizari: 385

Id: 9467

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.