OSPETELE

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

OSPETELE


OSPETELE


1456. -Ospetele sau mesele pe care le dau in anumite zile de sarbatori onomastice, familiare sau hramuri daca ele aduc apropierea frateasca si promoveaza viata sub toate formele, ele sunt bune, ba chiar necesare. Iar daca ele duc la imbuibare vatamatoare sanatatii vietii morale ele devin osandite de Biserica, mai ales cand prin ele se necinsteste Dumnezeu. “Vai de cei ce alearga dupa bauturi ametitoare… si flautul si vinul le insotesc ospetele…” (Isaia 5, 11-12; Daniel 5, 1-31).


1457. -”Nu se cuvine ca slujitorii Bisericii sau mirenii sa faca ospete cu alai din contributiile credinciosilor donatori” (I Regi 2. 12-17; Maleahi 2, 7-8) -Laod. 55.


1458. -”Trebuie sa se ceara de la crestinii conducatori ca sa opreasca ospete urate ramase de la pagani, prin care se ademenesc si unii crestini, sa le faca fie pe ascuns, fie pe fata, chiar si la sarbatorile de nastere (ziua mortii) a fericitilor mucenici in sale, orase si la Biserici (VI ec. 24, 64). Cu ocazia acestor jocuri (baluri) facute pe strazi si pe camp, unii se napustesc cu gesturi murdare -este rusine a le numi-asupra mamelor si a altor femei cinstite, care vin cu evlavie la sfanta zi a praznicului, incat defaima si dreapta credinta”. -Cartag. 60.

Categoria: Pravila Bisericeasca

Cautare:

OSPETELE

Vizualizari: 625

Id: 709

Imagine:

Cele mai vizualizate articole din categorie
Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.