Pacatosi care iubesc pe Dumnezeu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Pacatosi care iubesc pe Dumnezeu

- Gheronda, cum ajunge omul la Dumnezeu?

- Sunt două căi pe care poate urca cineva acolo sus la Dumnezeu ca să-L înduplece să coboare și să rămână cu el. Prima cale este pocăința sinceră pe care o fac cei foarte păcătoși. Când aceștia își dau seama de marile lor căderi și se smeresc mult, Dumnezeu pentru multa lor smerenie îi iubește mult și îi înalță până la ceruri. ”Mare bucurie se face în ceruri pentru un om care se pocăiește”, spune Evanghelia. E firesc atunci ca și păcătoșii să-L iubească mult pe Dumnezeu, fiindcă le-a șters o datorie mare. A doua cale este atunci când omul se păstrează curat de păcatele de moarte. Se cuvine atunci ca el să-I mulțumească Bunului Dumnezeu pentru că l-a păzit încă de mic copil și nu l-a lăsat să-și întineze haina sufletului. Și pe tine dacă nu te-ar fi păzit Hristos de mică ca pe un pui de cloșcă sub aripile Sale, poate că astăzi erai cea mai păcătoasă din lume. De aceea să-L slăvești zi și noapte pe Bunul Dumnezeu pentru acest mare dar al Său și să verși lacrimi de bucurie și de recunoștință față de El.

(Cuviosul Paisie Aghioritul, Cuvinte duhovnicești -V -Patimi și virtuți, Editura Evanghelismos, p. 199)

Categoria: Articole

Cautare:

Pacatosi care iubesc pe Dumnezeu

Vizualizari: 419

Id: 13772

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.