Pacea poate fi atinsa doar prin virtute

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Pacea poate fi atinsa doar prin virtute

Apoi, știți spusa lui Pavel despre Hristos: El este pacea noastră. Și ce să mai zic? Știți toată Evanghelia lui Hristos, care este în esență singura Carte despre Pace care există în lume. Și știind toate acestea, cum ați putea și dumneavoastră să gândiți altfel decât că pacea este urmare a virtuții, nu o chestiune de abilitate, și că pacea poate fi atinsă doar prin virtute, nicicând prin abilitate? Luați ca exemplu o familie în care bărbatul și femeia, amândoi fără virtute, păstrează pacea între ei doar prin abilitate. Oare pacea dintr-o asemenea familie poate fi trainică? Iar în familia unde Dumnezeu este slăvit, unde domnește cinstea, acolo nu se vorbește despre pace, fiindcă în ea este deja pace de la sine, ca urmare a virtuții.

(Sfântul Nicolae Velimirovici, Răspunsuri la întrebări ale lumii de azi, Editura Sofia, p. 213)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Pacea poate fi atinsa doar prin virtute

Vizualizari: 558

Id: 18276

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.