Parinte, cum se face ca sunt stapanit de patimi?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Parinte, cum se face ca sunt stapanit de patimi?

Omul, dacă dă drepturi ispititorului, este stăpânit de patimi. Ceea ce vrea Dumnezeu, lucru care este și spre folosul tău, este să arunci în mutra diavolului toate patimile. Adică să întorci împotriva lui mânia, invidia etc. Sau mai bine ar fi să-ți vinzi patimile lui aghiuță și cu banii pe care îi iei de la el să-ți cumperi pietre, ca să le arunci în el și să nu se mai apropie de tine. De obicei noi, oamenii, fie din neatenție, fie cu gânduri de mândrie, dăm prilejuri diavolului să ne facă rău. Chiar și un gând sau un cuvânt îl poate exploata aghiuță.

(Cuviosul Paisie Aghioritul, Cuvinte duhovnicești I – Cu durere și cu dragoste pentru omul contemporan, Traducere din limba greacă de Ieroschim. Ștefan Nuțescu Schitul Lacu – Sfântul Munte Athos, Editura Evanghelismos, București, 2003, pp. 50-51)

Categoria: Articole

Cautare:

Parinte, cum se face ca sunt stapanit de patimi?

Vizualizari: 358

Id: 15581

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.